Македонска Каменица има регистрирани 34 активни случаи на Ковид 19, еве ја состојбата со другите градови

Досега во земјата се направени вкупно 1.779.972 тестирања на КОВИД-19. Вкупната бројка на КОВИД-дијагностицирани лица во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 266.937, бројот на оздравени пациенти е 239.666, на починати е 8.362, а бројот на активни случаи изнесува 18.909.

Според епидемиолошки анализи во моментов, Македонска Каменица има 34 активни случаи, а дистрибуцијата по градови е следна:

Дистрибуција по градови Заболени (вкупно), Активни случаи (вкупно)
Скопје 121321, Активни 9614
Куманово 14770, Активни 836
Прилеп 12700, Активни 598
Битола 12699, Активни 1368
Тетово 12357, Активни 577
Кавадарци 8918, Активни 863
Гостивар 8756, Активни 376
Велес 8431, Активни 511
Охрид 7905, Активни 413
Штип 7496, Активни 347
Струмица 7183, Активни 440
Кичево 4923, Активни 299
Кочани 4613, Активни 232
Струга 4360, Активни 202
Гевгелија 3730, Активни 415
Неготино 3165, Активни 301
Свети Николе 2423, Активни 148
Ресен 2355, Активни 238
Радовиш 2248, Активни 210
Крива Паланка 2201, Активни 105
Делчево 1763, Активни 147
Берово 1644, Активни 57
Дебар 1499, Активни 20
Валандово 1359, Активни 147
Виница 1284, Активни 49
Пробиштип 1252, Активни 37
Кратово 878, Активни 29
Богданци 868, Активни 101
Крушево 819, Активни 44
Демир Хисар 762, Активни 52
Македонски Брод 635, Активни 35
Македонска Каменица 497, Активни 34
Демир Капија 489, Активни 30
Пехчево 424, Активни 22
Дојран 210, Активни 12

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *