А тај виц знаеш ле го: Кога Каменичанец, Беровец и Делчевец меркали крава у гората

Шетали се низ гората каменичанец, беровец и делчевец и таман седнали да одморат на сенка, те ти од тамо иде една кравабез стокар со неа…
Ка гледали кравата како иде одоздоле и се клати, додека си седели, беровецо рекол: Са таа крава да беше Северина, шчо че и праех тука на ливадата, мале мила!
Каменичанецо додал: Еххх…а кравата да беше Цеца бе, са да си ја докачех. Три дена нема да спадна од неа…
А Делчевцо, потрајал малце и рекол: Ееее…са да не бехте вие со мене, да си бех тука сам со кравата…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *