Новите пратеници цел месец не работеа ништо. Дали треба да ја донираат првата плата?

Првиот месец по изборите новоизбраните пратеници си го поминаа по своите домови. Чекајќи нова седница, на нивните сметки треба да легнат по најмалку 1.000 евра. Поради тоа, на социјалните медиуми веќе кружат барања од граѓаните, пратениците да ги донираат платите во добротворни цели. Дали тоа и навистина ќе се случи, останува да се почека одговор од партиите кои имаат освоено пратенички мандати.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *