Што ќе се случи ако не ја менувате постелнината редовно?

Доколку менувањето на постелнина го сметате како не толку важен ден во средувањето и одржувањето на домот, можете да се соочите со многу сериозни последици. Д-р Лиса Акерли на својот блог „The Hygiene Doctor“, открива дека луѓето се изложени на бројни здравствени опасности ако не ја перат постелнината еднаш седмично.

„Во креветот се случува сешто. Некои сакаат да појадуваат и да пијат кафе во кревет. Други работат на својот лап топ од кревет. Се галат со домашните миленици…

Прочитајте повеќе на: ММС.МК

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *