Треба ли тренинг секој ден за цврст стомак?

Ние сме веќе во новата година, што значи дека е време конечно да ги заостриме овие стомачни мускули. Најдовте еден куп брзи вежби и направивте план да ги повторувате секој ден, бидејќи тоа е најдобриот начин да ги тонирате вашите мускули во јадрото на телото, нели?

Не, навистина. Кога ги правите истите вежби секој ден, може да предизвикате повеќе штета отколку позитивен ефект. Секој пат кога ќе ги затегнете вашите мускули, во нив има многу малку солзи.

На мускулите им е потребно време за лекување, и како што се случува, тие растат и ги гледаат резултатите од тренингот.

Со истото вежбање или работење на ист дел од телото повторно и повторно, нема да изгубите тежина ниту да акумулирате мускулна маса. Напротив, ризикот од нивна штета е зголемен.

Мускулите во стомакот не се разликуваат од оние во остатокот од телото што го тренирате. Многу е важно да им дадете време за да можат да се развијат и да се лекуваат.

Кога ќе изготвите план, вклучете разни вежби и исто така дајте му на вашето тело време да се опорави.

Зајакнувањето на мускулите во јадрото на телото е важно не само за затегнатиот стомак, туку и за подобрување на положбата, рамнотежата и олеснувањето на болката во половината.

Покрај тоа, стегањето на абдоменот е поврзано со она што го јадете. Обезбедете здрава и урамнотежена исхрана со исклучок на рафинирана, висококалорична храна.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *