КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА ДВАЈЦА КОЧАНЦИ И ЕДЕН ДЕЛЧЕВЕЦ ЗА ФАЛСИФИКУВАЊЕ НА ДОКУМЕНТИ

Двајца кочанчани и еден жител на Делчево од денес се со кривична пријава од полицијата. Тројцата, во текот на октомври лани, направиле лажни фактури кои ги употребиле во постапка за увоз, хомологација и регистрација на четири автобуси.

По завршување на постапката, 49-годишниот кочанчанец со иницијали Б.Ц. склучил купопордажен договор со Д.П. од Штип за продажба на автобусите, кој ги купил, а не знаел дека документите за нив се лажни. Потоа, штипјанецот документацијата и автобусите ги предал на фирма од Штип.

Тројцата жители на регионот, од денес се со пријава за кривично дело „фалсификување исправа“.

Извор: СтарТВ Штип

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *