Кој е посилниот пол? – Фејсбук статус на Снеже Велков

Фејсбук статус на Снеже Велков:

Кој е “посилниот пол”?

Сакам да бидам посилна кога ќе дојде со лоша вест да кажам:Не се секирај јас ќе работам за двајцата.

Сакам да биде посилен и цврсто да ме гушне кога светот ми се руши и да ми каже:Тука сум.

Сакам да бидам посилна и да му климнам со глава во знак на поддршка тогаш кога не сигурно ќе истапи на сцена.

Сакам да биде посилен кога ќе тргнам сама во битка да ми каже:Запамети секогаш ти го чувам грбот.

Сакам да бидам посилна и тогаш кога сите се откажуваат од него да му кажам:Јас верувам во тебе!

Сакам да биде посилен и да ми рече:Ќе помине ❤

Сакам да бидам посилна кога ќе ми кажат лоша вест за здравјето да му кажам:Не се секирај не се предавам јас така лесно

Сакам да биде посилен и да каже дека се ќе биде во ред тогаш кога мислам дека сум лоша мајка.

Сакам да бидам посилна и да му ги избриша солзите кога ќе се расплаче заради загуба на свој близок.

Сакам да биде посилен од инаетот и да ме гушне кога плачам макар колку и да бил тој во право.

Сакам да бидам посилна и да премолчам кавга кога имал лош ден.

Сакам да биде посилен кога ќе ми се збрчкаат дланките да ми каже:Нема да те испуштам никогаш

Сакам да бидам посилна и да му кажам:Потпри се на мене тогаш кога знам дека не може да се движи без бастун.

Сакам силината да си ја мериме во кревкоста…оти тогаш е најтешко да бидеш “посилниот пол”.

#блескај
#сакамштосмеразлични
#мотивација
#инспирација
#бидинајдобратаверзија

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *