Звукот на ќеменето во каменичкиот крај (2): Лефка и Киро од Македонска Каменица (Видео)

Каменица.Мк продолжува со објавување на веќе снимени материјали со познати и помалку познати ќеменџии од каменичкиот крај. Проследете го видеото од овековечениот прекрасен звук на ќеменето, надополнето со различните анегдоти и случки поврзани со дружењето со овој прекрасен народен инструмент создаден од Левка и Киро од Македонска Каменица:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *