ЖКК Баскет Кам – најдобра женска сениорска екипа на Македонија за 2022 година

Екипата од Македонска Каменица не ја одбрани титулата во сениорска конкуренција, но затоа триумфираше во Купот и Суперкупот на Македонија.

И новата сезона ја почна извонредно, по првата полуетапа се наоѓа на првото место, единствена без ниеден пораз.

Противкандидати на Баскет Кам за призннието за најдобра женска екипа во сениорски лиги беа шампионот Бадел и Вардар.

Наградата ја прими претседателот на ЖКК Баскет Кам од Македонска Каменица, Јордан Цветановски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *