Баскет КАМ не запира: Пристигна и Кристина Пуљизовиќ

Освојувачот на дуплата круна во македонската женска кошаркарска конкуренција, Баскет Кам од Македонската Каменица не запира со градење на тимот.

Ново име кај „рударките“ е искусната 31 годишна поранешна српска репрезентативка Кристина Балтиќ, сега Пуљизовиќ.

Станува збор за одлична кошаркарка која игра на центар и крилец центар и зад своето име има богата интернационална кариера.

Има игранот за Лублин (Полска), Хипо (Финска), Сату Маре (Романија), БЛК Прага (Чешка), Едрине (Турција), Албури (Австралија), Лион (Франција), Куинта Дос Ломбос (Португалија), Марибор (Словенија) и Партизан и Краљево во Србија.

Претходно Баскет Кам ги ангажираше и црногорката Снежана Алексиќ, американката  Адиџат Адамс како и Јелена Антиќ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *