Тројца Македонци украле 150 литри дизел од камион во Словенија

Македонци украле 150 литри дизел од паркиран камион во Словенија.

Taмошните медиуми објавија дека тројца македонски државјани украле 150 литри дизел од паркиран камион „Сканија“. Жител на словенечкото место Бивје ги забележал трите лица кои му биле сомнителни и решил да се јави во полиција. Полицијата фатила двајца од нив, а третиот избегал во кафеана, каде што се криел половина час. Тројцата Македонци престојуваат во Словенија.

Izvor: https://www.faktor.mk/trojca-makedonci-ukrale-150-litri-dizel-od-kamion-vo-slovenija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *