Секој ден јадел лук на гладно. Се излекувал од многуте болести што ги имал

Овој човек кој претходно боледувал од многу болести и имал слабо здравје, денес е здрав како дрен бидејќи секој ден јаде лук на гладен стомак…

 

Лукот се користи како природен лук веќе со години, поради неговите антибиотски својства.

Исто така, тој е многу ефикасен во борбата против разни инфекции и болести. Но, овој зеленчук е најефикасен доколку го користите наутро на гладен стомак, бидејќи на тој начин телото ги апсорбира сите потребни хранливи состојки.

 

 

 

Лукот е најдобар природен лек за висок крвен притисок, без несакани ефекти.

 

Овој зеленчук е исто така многу корисен и за луѓето кои страдаат од артритис, бидејќи има неверојатна моќ да ги спречува воспаленијата.

Со јадење на лукот на празен стомак, ефикасно се намалуваат симптомите на артритис и болки во зглобовите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *