Обилни врнежи од дожд во Виница – поплавени куќи и подрумски простории

Центарот за управување со кризи информира дека на територија на Виница има обилен дожд кој резултирал со поплави.

Поплавени се 4-5 објекти (куќи и подрумски простории), а на терен се излезени ТППЕ Виница и ЈКП од Виница.

Се прави увид на состојбата и евентуална потреба од дополнителни сили и опрема.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *