КУД „Вера Јоциќ“ ќе учествува на два реномирани фестивали во соседна Србија

КУД „Вера Јоциќ“ од Македонска Каменица го најави своето учество на два реномирани летни фестивали соседна Србија. Станува збор за фестивали на оро и песна во Босилеград и Медвеѓе.

„Во период од 30 Јули до 2 Август нашиот ансамбл со македонски фолклор, игри и песна ќе ја претставува Македонија, на 2 фестивали во соседна Србија. На 30. и 31. Јули учествуваме на 13. Меѓународен фолклорен фестивал во Босилеград, апотоа од 31. Јули до 02. Август ќе земеме учество на 24. Гејзерски ноќи во Медвеѓе“ – изјавуваат од Културно уметничкото друштво

КУД „Вера Јоциќ“, како играорна група и уметничко друштво во Македонска Каменица, опстојува и успешно функционира над 40 години. Бележат бројни учества на повеќе Меѓународни фестивали на балканските простори и ширум Европа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *