Концерт на “Танец” во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 21.06. 2021 година – Со почеток од 20:00 часот, на 24. Јуни, на Градскиот плоштад во Македонска Каменица ќе се одржи концерт на ансамблот „ТАНЕЦ“.

“ТАНЕЦ” повеќе од седум децении претставува симбол на македонската култура и уметност. Најголем национален амбасадор на македонскиот фолклор и подвижен музеј на нашата духовна култура.

Покрај вокално-инструменталниот концерт во Македонска Каменица, “Танец” ќе има настапи и во неколку други градови во Македонија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *