Брегалница се излеа од коритото

Брегалница се излеа од коритото

Нивото на реката Брегалница се зголеми во текот на ноќта, поради што се излеа од коритото.

Според видеото на МИА, Брегалница ги поплави клупите во близина на реката, а жителите на Делчево велат дека во изминатите десетици години ова е втор пат реката толку многу да надојде.

Исто така, ситуацијата е критична кај село Разловци, каде има значително покачување на надојдени води од обилните врнежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *