Ако не носите маска во Катар ќе бидете казнети со 49.000 евра или 3 години затвор

Министерството за внатрешни работи на Катар соопшти дека од недела носењето маски на отворено ќе биде задолжително.

Оние што нема да го почитуваат тоа ќе бидат казнети со максимум 200.000 риали (49.000 евра), пренесува Гардијан.

Прекршителите може да бидат затворени и до три години, се вели во соопштението на профилот на Министерството на Твитер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *