8. Август – Датум резервиран за „Ден на дијаспората 2021“ на комплексот Еленец, село Цера

Општина Македонска Каменица во соработка со Културно информативниот центар „Романса“ и Здружението на пензионери од Македонска Каменица организира иселеничка средба „Ден на дијаспората“, која ќе се случи на 08-ми Август 2021 година, на манастирско-туристичкиот комплекс Еленец, во село Цера, Македонска Каменица.

Покрај културно-уметничка програма и настапите на музичката група Актив Бенд, Општината и црковниот одбор при манастирот „Покров на Пресвета Богородица“ ќе подготват скромен оброк за сите посетители.

На Денот на дијаспората пред иселениците ќе бидат презентирани и инвестициските можности и плановите на локлната самоуправа за развој на економијата во општина Македонска Каменица и регионот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *