Учениците при СОУ “Миле Јаневски Џингар” следеа презентација за ТРГОВИЈА СО ЛУЃЕ

Денес, во организација на МВР и СОУ “Миле Јаневски Џингар” за учениците при училиштето се одржа презентација на тема Трговија со луѓе.

Претставник од МВР и координатор на активноста е инспекторот за ЈРМ и превенција, Дејан Стојменов.

Како што е истакнато во соопштението за јавност од училиштето “На презентацијата учествувале сите ученици. Целта на презентацијата е да се запознаат учениците со присутноста на проблемот и преку конкретни примери и вистинити настани, да им се покаже опасноста од оваа појава”.

На истата тема учениците од I а клас изработија свои уметнички дела. Дел од нив можете да видите ОВДЕ.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2531316457004579&id=100003787495605

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *