Утре ќе се одржи првата “Зелкаријада” во село Тработивиште

За утре закажана првата “Зелкаријада” во село Тработивиште

Во рамки на настанот како најпознат и најзастапен производ во Тработивиште акцент на настанот ќе биде ставен на подготовката на јадења од домашна зелка и храната која може да се приготви од неа.

Почетокот е закажан за 13:00 часот, а организаторите упатија отворена покана до посетителите да присуствуваат на првиот настан од ваков вид, во чии рамки се предвидени повеќе содржини кои вреди да се видат!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *