Убава вест: Дамјан Стоименовски освои 3 место на меѓународниот фестивал WAF CONTEST

Дамјан Стоименовски освои 3 место на меѓународниот фестивал WAF CONTEST

На меѓународниот фестивал Waf Contest кој се одржа во Скопје, а траеше од 8 до 11 Јануари младиот македонски пејач освои 3 место. Со оглед на тоа што конкуренцијата беше силна и меѓународно, оваа награда е високо признание за нашиот млад пејач Дамјан Стоименовски.

На меѓународниот фестивал Waf Contest имаше повеќе активности. Целиот фестивал беше на светско и врвно ниво. Учествуваа 70 учесници од целиот свет и тоа од Русија , Казакстан, Малта, Чешка, Израел, Хрватска, БиХ, Словенија и Македонија.

Дамјан Стоименовски се претстави со песната од Тоше Проески ,,Јоs uvjek sanjam da smo zajedno” и освои 3 место. Во прилог имате повеќе фотографии од настанот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *