СОНК ГО СТАВИ ШТРАЈКОТ ВО МИРУВАЊЕ

СОНК го стави штрајкот во мирување и учениците се вражаат впо училишните клупи. Првиот човек на СОНК вели дека Министерствопто за труд и социјала доставило известување до МОН за мирно решавање на спорот со СОНК. МТСП по службена должност покренува постапказа помирување.

Советот на СОНК ги анализирал законските одредби согласно законот за мирно рсешавање на спогодби и констатира дека додека трае периодот на помирување, штрајкот треба да биде ставен во мирување. Рокот е најдоцна до 20 дена.

Извор: 24.mk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *