„Сите на велосипед“ – кампања на ООУ „Св. Кирил и Методиј“

Во петокот (16.09.2016) училиштето ООУ„Св.Кирил и Методиј“ од Македонска Каменица, по повод кампањата за Светскиот ден на велосипедизмот, ја реализираше активноста „Сите на велосипед“ во која учество земаа пеесетина ученици од IV-IX одделение. 14344805_1152716744801831_4864818685697429978_n

Главната цел на оваа активност е подигање на свеста на учениците дека со возењето на велосипед не го подобруваат само сопственото здравје, туку се инвестира и во здрава животна средина. Оваа кампања беше успешно реализирана и во целосно поддржана од локалната полициска станица. 14370448_1152716544801851_8094663211661360569_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *