Света литургија по повод Рождество на Пресвета Богородица – Мала Богородица во Македонска Каменица

Свештенството при Светиот храм „Успение на Пресвета Богородица“ ги известува верниците од Македонска Каменица и регионот, дека на 21.09.2023 година, во четврток, по повод 15. Недела по педесетница и Рождество на Пресвета Богородица – Мала Богородица, ќе биде служена Света литургија.
Со Светата литургија ќе началствува Епископот Делчевско – каменички г. Марко.

Децата до 7 годишна возраст можат да се причестат без предходна подготовка. Од свештенството при храмот св.Успение на Пресвета Богородица во Македонска

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *