Распоред на свештените лица за Духовденската задушница на вечните почивалишта во Македонска Каменица

Известување од Светиот храм “Успение на Пресвета Богородица” за распоредот на свештените лица за Духовденската задушница на вечните почивалишта во Македонска Каменица

Сабота, 03.06.2023 година

– Моштица 06:00 часот, о.Мартин
– Саса 06:00 часот, о.Дарко
– Грчки гробишта 07:30 часот, о.Мартин
– Луковица 07:30 часот, о.Дарко
– Св. Илија – Стари градски гробишта 08:30 часот, о. Мартин и о. Дарко
– Капела – Нови градски гробишта 09:30 часот, о.Мартин и о.Дарко

Од свештенството при Светиот храм известуваат дека, во петок попладне, свештеник ќе биде присутен на Новите градски гробишта (Кај Капела) во 15:00 часот, о.Дарко. Кај старата градска црква Свети Илија, ќе биде присутен о. Мартин од 15:30 часот. Исто така, во село Тодорвци, од 16:30 часот ќе биде присутен о.Мартин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *