Пчеларите поделија теглички со мед за најмладите ученици во Македонска Каменица

Македонска Каменица, 07. Април 2023 година – По повод големиот христијански празник Благовец и денот на здравјето, Пчеларското Здружение “Еко Кам Мед” од Македонска Каменица на учениците од I и II одделение при ООУ “Св. Кирил и Методиј” и штитениците при Центарот за лица со посебни потреби им подели теглички со мед.

Покрај другите активности, беше одржана и презентација на медот како здрава храна.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *