Проверете колку е често вашето презиме во Македонија и во светот

Ако некогаш се прашувавте колку во светот е застапено вашето презиме, одговорот е тука.

Сајтот “Forebears“ кој има база од околу 11 милиони презимиња може да ви го открие овој податок.

Освен што ќе ви открие колку луѓе со вашето презиме живеат во одредена земја од светот, овој сајт дава и информации за тоа кои се најпопуларните презимиња во некоја држава.

Доколку сакате да дознаете каде го има вашето презиме кликнете тука и внесете го презимето во полето за пребарување.

Во Македонија, најпопуларното презиме е Стојановски, а целата листа со најчести презимиња во Македонија може да ја погледнете тука.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *