Премиера на WABA Лигата во Македонска Каменица

Денеска, во Македонска Каменица со почеток од 16:00 часот, ќе се одигра заостанатиот натпревар од 2.Коло на WABA лигата 2021/22. Воедно, ова е почетокот на натпреварите од оваа европска лига во Македонска Каменица.

Јордан Цветановски, тренерот во екипата на Баскет Кам пред натпреварот устакна дека: Натпреварот со Орлови, за младата екипа на Баскет Кам ќе биде ново искуство. Гостите доаѓаат со доста искусен состав, иако се фаворити, ние ќе пробаме да покажеме дека напорно тренираме и ќе го оправдаме дебитантскиот статус.

Целиот текст на waba-league.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *