Прва заедничка Ловечка вечер на двете ловни друштва во Македонска Каменица

Двете ловни друштва кои концесионираат со ловни подрачја на територијата на општина Македонска Каменица, за прв пат прават заедничка Ловечка вечер.

Иницијативата доаѓа од двете ловечки друштва ЛД “Хантер Бизиково” и ЛД “Каменица САСА” Македонска Каменица. Настанот кој вечерва ќе се одржи во Мотел “Мерак” – Луковица, ќе биде организиран после двегодишниот прекин поради пандемијата на Корона вирусот.

 

Од Ловечките друштва покануваат на заедничко дружење и добра забава со Модерато Бенд и Кристина. Забавниот дел ќе биде надополнет со багато мени и традиционалната ловечка лотарија со вредни награди.

“Обезбедени се 6 пушки, живи и отстрелани диви прасиња, мали ловџиски кутриња од специјализирани одгледуваќници, бела техника и многу други вредни награди” – стои во соопштението од ловечките друштва од Македонска Каменица, од каде надополнуваат дека “Остануваат мал број на слободни карти за Ловечката вечер, бидејќи истите се во ограничен број.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *