Прашање: Ова е тимот на ФК “ЈУГОТУТУН” од с.Тодоровци. Дали ги препознавате играчите од составот на екипата?

Македонска Каменица 02. Јули 2017г. | www.kamenica.mk

ФК “ЈУГОТУТУН” – с.Тодоровци е една од посилните екипи во тогашната лига на територијата во Каменица. За славниот тим од Тодоровци се врзани повеќе легенди и анегдоти од целиот период на своето постоење во ’70-те и ’80-те. Повозрасните генерации се сеќаваат на сите екипи што ја сочинуваа тогашната Каменичка лига и со посебна радост зборуваат за тоа племенито време. Можеби во некоја од вашите витрини некаде стојат уште фотографии од тоа време, или пак стои во вас некоја не кажана анегдота или случка од тоа време.Испратете ни ги истите на наша адреса на било кој начин и формат. Ќе ги проследиме истите и објавиме на нашиот портал www.kamenica.mk, портал што негува трајни вредности од нашиот крај.
Како што кажува и самото прашање во насловот, се бараат имињата од составот на играчите на ФК ЈУГОТУТУН:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *