Почна трката за субвенции за вградување на ПВЦ или алуминиумски прозори во домаќинствата

Ако извршите замена на старите прозори со ПВЦ прозори и ја подобрите енергетската ефикасност на куќата може да добиете 50% од трошоците, но не повеќе од 500 евра.

Од 1 февруари почна трката за субвенции за вградување на ПВЦ или Алуминиумски прозори во домаќинствата. Ако извршите замена на старите прозори со ПВЦ прозори и ја подобрите енергетската ефикасност на куќата може да добиете 50% од трошоците, но не повеќе од 500 евра. Најважно е пред да почнете со работа да направите фотографии од старите прозори.

Ова се деталите од надлежните во министерството за економија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *