Почина Силвио Берлускони

Во 86. година од животот почина Силвио Берлускони, поранешен италијански премиер. Пред неколку месеци му беше дијагностицирана леукемија.

Берлускони ја водеше италијанската влада од 1994 до 2011 година, а неговата партија Форца Италија е партнер во моменталната влаедачка коалиција во Италија.

Беше сопственик на неколку медиуми, а беше и претседател на фудбалскиот клуб Милан.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *