Постигнат огромен успех за пласман на Регионален натпревар по предметите Биологија и Природни науки за учениците од каменичката деветолетка

Објавени резултатите од општинските натпревари по предметите Биологија и Природни науки. За солидниот успех на училиштето говори и бројот на пласирани ученици на Регионалниот натпревар по наведените предмети.

Резултати од општински натпревар на учениците од V до IX одделение при ООУ “Св. Кирил и Методиј”, под менторство на наставниците Љупка Ристовски и Виолета Накова:

 

Ученици од одделенска настава при ООУ “Св. Кирил и Методиј” Македонска Каменица, под менторство на наставникот Ленче Спасевска, кои имаат освоено награди и пласман на Регионален натпревар по предметот Природни науки се:
– Каја Малчовска- 2. Награда
– Јулија Ивановска- 3. Награда
– Ерик Арсов- 3. Награда
– Јана Петровска- 3. Награда

Пофалница за учество на општински натпревар доби и Елеонора Атанасовска, ученичка во 4 одделение под менторство на наставникот Дарко Анастасов.

Регионалните натпревари по предметите Биологија и Природни науки ќе се одржат на 02 и 09 април 2022 година. Натпреварите поради Ковид протоколите ќе се одржат Online на Zoom платформата, што беше случај и со општинските натпревари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *