Покана за чествување на Св. Дух (Духовден) со Народен собир и ручек за здравје во село Саса 1

По повод големиот христијански празник Св. Дух, Духовден, месната заедница во село Саса број 1, ги известува граѓаните на Македонска Каменица и регионот дека на 04. Јуни 2023 година, ќе се одржи Народен собир проследен со ручек за здравје. Делењето на рчекот за здравје ќе започне да се служи во 16:00 часот.

– Ќе бидеме почестени со вашето присуство на народниот собир, однапред се заблагодарувам за присуството. Само така можеме да ги зачуваме христијснските и традиционалните вредности, – вели претседателот на Црковниот одбор во село Саса 1, Драган Маринковски.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *