Покана за чествување на Св. Дух (Духовден) со црковно народен собир во Долна Саса, Македонска Каменица

По повод големиот христијански празник Св. Дух, Духовден, месната заедница во село Саса број 1, ги известува граѓаните на Македонска Каменица и регионот дека на 23. Јуни 2024 година, организира ццрковно народен собир со ручек за здравје. Послужувањето на славскиот ручек започнува во 16:00 часот.

– Ќе бидеме почестени со вашето присуство и однапред се заблагодарувам што заедно ќе го чествуваме овој голем христијански празник. Само така можеме да ги зачуваме христијснските и традиционалните вредности, – вели претседателот на Црковниот одбор во село Саса 1, Драган Маринковски.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *