Познати се првите шампиони на Турнирот „Миле Јаневски Џингар 2017“

Викендов. во Македонска Каменица се одиграа два финални натпревари од турнирите во тенис и пинг понг кои се играат во рамки на Меморијалниот турнир „Миле Јаневски Џингар 2017“. Со тоа, познати се и првите шампиони. Турнирот во пинг понг го освои Антонио Димитровски, кој во финалето го победи Адријан Мицевски, со 3:0 ве сетови.

Најдобар на турнирот во тенис беше Дарио Стојковски, кој во тежок и исцрпувачки меч го победи Кире Малчовски со 2:1 во сетови.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *