Повратот на средства од МојДДВ се зголемува на 2.100 денари

Од почетокот на 2023 година можноста за поврат на данок, преку проектот мој ДДВ не само што ќе остане во функција, туку и ќе се модифицира.

Како што најави директорката на УЈП, Сања Лукаревска, во гостување во Дневникот на Сител, тоа ќе значи дека граѓаните наместо досегашните максимални 1.800 денари за едно тромесечие ќе може да добијат до 2.100 денари.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *