Општина Македонска Каменица обезбедува простор и услови за изградба на објект за потребите на Делчевско – каменичката епархија

Како што известуваат од Општина Македонска Каменица, со вклучена крупна механизација на Јавното претпријатие “Камена Река” се вршат работни активности за расчистување на просторот околу старата црква Свети Илија.

– Активностите опфаќаат чистење на просторот и отстранување на стар и дотраен објект околку старата градска црква Свети Илија, со цел обезбедување на услови за изградба на објект за потребите на Каменичко – делчевската епархија, – изјави градоначалникот Димчо Атанасовски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *