Општината продолжува со инвестиции во детската градинка “Бамби”. Градоначалникот Атанасовски најави нови проекти за подобрување на условите во установата

Општината продолжува со инвестиции во детската градинка “Бамби”. Градоначалникот Атанасовски најави нови проекти за подобрување на условите во установата

Од Општина Македонска Каменица известуваат дека, годинава прават уште еден исчекор во насока на подобрување на условите за престој на дечињата во Детската градинка “Бамби”.


Комплетно се реконструирани две санитарни простории, заменети се старите дрвени врати со нова ПВЦ и алуминиумска столарија. Извршена е пренамена на дел од ходник со простор за чување архивски материјал, а дел од просториите имаат и нови вариолајт завеси, – истакна градоначалникот Димчо Атанасовски кој најави и нови инвестиции во оваа установа.

Веќе контактираме со донатори за набавка на нови креветчиња, душеци и играчки за дечињата. Продолжуваме уште посилно кон решавање на проблемите на граѓаните и локалните институции, – додава градоначалникот Атанасовски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *