Општината го поддржува НВО секторот и спортските клубови во Македонска Каменица

Општина Македонска Каменица е позитивен пример за тоа како локалната самоуправа и граѓанскиот сектор можат заеднички да дејствуваат во насока на развој на општината.

„Со финансиска поддршка на Општината се доуредува манастирско-туристичкиот комплекс „Еленец“ во село Цера, се поддржува Риболовното и Ловното здружение, како и редица други невладини организации. Особено се значајни успесите на спортските клубови, пред се на ФК „Каменица Саса“, кој е на чекор до пласман во Втора Македонска лига и на КК „Баскет Кам“ кој постигнува одлични резултати веќе неколку сезони по ред“ – истакнува градоначалникот на општина Македонска Каменица, д-р Дарко Митевски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *