Од утре бензините поскапи, дизелот поевтин

Со последната одлука на РКЕ се врши зголемување на малопродажните цени на нафтените деривати во просек за 0,09% во однос на малопродажните цени на нафтените деривати утврдени согласно одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на Република Северна Македонија од 12.05.2022 година

Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, се зголемуваат за 1,50 ден/лит, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 12.05.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 изнесува 92,00 ден/лит, додека малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 изнесува 94,00 ден/лит.

Малопродажните цени на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) и на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1), се намалуваат за 1,00 ден/лит, во однос на малопродажните цени утврдени со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 12.05.2022 година и со тоа малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V), изнесува 86,00 ден/лит, додека малопродажната цена на

Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) изнесува 84,00 ден/лит. Малопродажната цена на Мазутот М-1 НС, се намалува за 0,258 ден/кг, во однос на малопродажната цена утврдена со одлуката за утврдување на највисоки малопродажни цени на нафтените деривати и горива за транспорт од 12.05.2022 година и со тоа Мазутот М-1 НС изнесува 52,436 ден/кг.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *