Одлични резултати на регионалниот натпревар по англиски јазик на учениците при ООУ “Св. Кирил и Методиј” – Македонска Каменица

Денеска, 08. Април 2023 година, ООУ “Св. Кирил и Методиј” од Македонска Каменица учествуваше на регионалниот натпревар по англиски јазик, каде ученици постигнаа солидни резултати.

Јулија Ивановска V одделение- I место (93 поени) ментор: Маријана Стојановска Јовановска, Марија Стоименовска VI одделение- Il место (85 поени) ментор: Драгана Миланова, Андреа Лазаревска VII одделение- III место (82 поени) ментор: Александра Ѓеорѓиевска, Софија Ситновска IX одделение- II место (86 поени) ментор: Маријана Стојановска Јовановска.

Денешниот натпревар беше организиран од ELTAM во Кочани.

Од училиштето им посакуваат многу успех на државниот натпревар!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *