Нов претседавач и ново мнозинство во Советот на Општина Македонска Каменица

Македонска Каменица, 23. Ноември 2022 година – Нов претседавач и ново мнозинство во Советот на Општина Македонска Каменица

На вчерашната 13-та Седница на Советот на Општина Македонска Каменица со 7 гласа ЗА за нов претседавач беше избрана советничката Анета Стојчевска. За предлогот од советникот Дарко Гоцевски гласаа 4 советници од СДСМ и 3 советници од независните советнички листи. Анета Стојчевска е член на Советот на општина Македонска Каменица од независната советничка листа која на минатогодишните избори освои 2 советнички места.

Досегашниот претседавач со Советот на Општина Македонска Каменица, Љупчо Трајановски беше од редовите на ВМРО -ДПМНЕ. Со ова практично Советот на Општина Македонска Каменица ќе функционира со ново мнозинство предводено од независните и советниците од СДСМ.

Видео од директниот пренос на XIII Седница на Совет на Општина Македонска Каменица

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *