Млади фудбалерки од ЖФК Каменица САСА учестуваа на Фестивал на фудбалот во Кочани

Како дел од годишната програма за работа, ЖФК Каменица САСА со 20 фудбалерки на возраст од 10 до 14 години, учествуваше на женскиот фудбалски фестивал кој вчера се одржа на градскиот стадион во Кочани. Настанот е организиран од ОФС Кочани и ФФМ, со јасна идеја за развој на женскиот фудбал во Македонија.

Од ЖФК Каменица САСА настанот е оценет како убаво случување со многу дружење, интересни тренинзи и место каде се развиваат многу нови другарства помеѓу младите фудбалерки од целата држава.

#ОдимеНапред #ОдимеДоКрај

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *