Министерот Сугарески откри криминал во врска со финансирањето на канализациониот систем во Виница

Министерот за транспорт, Горан Сугарески во Топ Тема на Телма,меѓу другото изјави:

“Знаете ли колку краделе Груевци, еве ви пример, канализациониот систем во Виница го предвиделе да чини 18 милиони денари, а сега тендерот го доби фирма за 7 милиони денари, значи само од малата Виница сакале да украдат 11 милиони денари, па сега множете по сите големи општини во сите други сектори, значи пола од буџетот се крадел…”

Leave a Reply

Your email address will not be published.