Меѓународен кошаркарски турнир „Каменица 2016“ во Македонска Каменица

Викендот што претстои (24 и 25 септември), Македонска Каменица и КК „Баскет Кам“ ќе бидат домаќини на првиот меѓународен кошаркарски турнир „Каменица 2016“. Покрај КК „Баскет Кам“ на турнирот ќе учествуваат и екипите на КК Бадел 1862 од Скопје и БК „Рилски спортист“ од Самоков, Бугарија. 14344837_1378946788799823_2485521820418946963_n

Натпреварите ќе си играат во спортската сала на Основното општинско училиште „Св. Кирил и Методиј“, а распоредот е следниов:

сабота (24 септември 2016)

16.00 часот – КК Баскет Кам – БК Рилски спортист (М-16) – женска конкуренција

18.00 часот – КК Баскет Кам – БК Рилски спортист (М-16) – машка конкуренција

недела (25 септември 2016)

12.00 часот – КК Бадел 1862 – БК Рилски спортист (М-16) – женска конкуренција

14.00 часот – КК Баскет Кам – БК Рилски спортист (М-16) – машка конкуренција и

17.00 часот – КК Баскет Кам – КК Бадел 1862 (М-16) – женска конкуренција.

Главна цел за организација на турнирот е промоција на кошарката во Македонска Каменица, која веќе може да се пофали со неколку репрезентативци во националните селекции. Очекувањата се дека овој турнир ќе предизвика големо внимание и интерес кај спортската публика и дека ќе стане традиционален.badel-1862 rilski-sportist-logo-c600x450

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *