Малата Лина Стојковска со репортажа за родната Македонска Каменица учествуваше на Конкурсот од “Деца.Мк” и “Светот на Биби”

Како тринаесетта кратка репортажа на Конкурсот објавен од Деца.Мк се објавени текстот и фотографиите на 10-годишната Лина Стојковска од Македонска Каменица.

Лина Стојковска таму пишува за нејзиниот роден град, нашата Македонска Каменица.

Откријте ги нејзините доживувања преку текстот насловен како “Моето мало, а убаво родно гратче”:

Лина Стојковска е ученик во V б одделение при ООУ ,,Св. Кирил и Методиј“ Македонска Каменица. Како член на Новинарскиот клуб „Клуб Инф Медиум“ кој работи и функционира во рамки на училиштето, Лина учествуваше на Конкурсот за избор на најдобра кратка детска репортажа во организација на Деца.мк и „Светот на Биби“.

Лина Стојчевска, Фото: ООУ “Св. Кирил и Методиј”

Најлајкуваните ќе добијат подарок – „Моите омилени места“ од Светот на Биби.

Ве замолуваме за поддршка и лајк за прекрасната репортажа на Лина за нејзиното и наше гратче, Македонска Каменица. Покрај лајкот на нашиот портал Каменица.мк, задолжително ставете лајк и на текстот од Лина, на порталот Деца.мк или кликнете ОВДЕ.

Целата објава на deca.mk, ОВДЕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.