ЛОКАЛИЗИРАН И ИЗГАСНАТ ПОЖАРОТ ВО БЛИЗИНА НА ВРВОТ КИТКА НАД МАКЕДОНСКА КАМЕНИЦА

Како што во телефонски разговор ни соопшти командирот на каменичката противпожарна единица, Малин Трајчевски пожарот кој денеска избувна над м.в Јуручки гробишта, во непосредна близина на врвот Китка, е локализиран и целосно е изгаснат во 15 часот.

Во гасењето на пожарот учествуваа пожарникари од ТППЕ Македонска Каменица. Дел од теренот каде пожарот опустоши над 10 хектари нискостеблеста вегетација и трева е релативно тешко достапен.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *