КФСМ ги доделува наградите за најдобрите во 2021 година

Вечерва, на свеченоста во хотелот „Лимак“ во Скопје, се надеваме дека ЖКК Баскет Кам ќе прими повеќе признанија како една од најуспешните екипи во оваа година. Најзначајно и сосема заслужено би било признанието во категоријата Екипа на годината, кое оваа година заслужено треба да допатува во Македонска Каменица во витрините на двојниот шампион во македонската женска кошарка, екипата на Баскет Кам.

Вечерва ги наградуваме најдобрите во 2021 година

Македонската кошаркарска федерација ја продолжува традицијата и оваа календарска година ќе ги награди најдобрите во кошаркарскиот спорт.

На свеченоста која ќе биде вечерва (19.30 часот), во хотелот „Лимак“ во Скопје, најуспешните во оваа 2021 година ќе ги добијат заслужените признанија.

Освен тоа, федерацијата подготви посебни плакети и за големиот број на соработници кои беа од голема помош во реализацијата на плановите во оваа календарска година.

Свое место на церемонијата ќе си најде и славната генерација од Европското пренство во Литванија – 2011 година.

Ќе бидат прогласени вкупно 17. добитници на годинешните награди

-најдобар кошаркар

-најдобра кошаркарка

-најдобар млад кошаркар

-најдобра млада кошаркарка

-најдобра машка екипа (сениори)

-најдобра женска екипа (сениорки)

-најдобра машка екипа (младински лиги)

-најдобра женска екипа (младински лиги)

-најдобар тренер на машка екипа (сениори)

-најдобар тренер на женска екипа (сениорки)

-најдобар тренер на машка екипа (младински лиги)

-најдобар тренер на женска екипа (младински лиги)

-најдобар играч во 3 на 3

-најдобра екипа во 3 на 3

– најдобар кошаркарски судија

-најдобар македонски репрезент во странство

-најдобра младинска репрезентативна селекција

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *