КУД “Вера Јоциќ” ја возобновува играорната група за возрасни членови

КУД “Вера Јоциќ” започна постапка и интензивни подготовки за возобновување на т.н возрасна група во рамки на друштвото.

Во наредниот период, како што стои во објавата, ќе бидат известени сите поранешни членови.

“Почетната проба е на 29.04.2022 година, со почеток од 19:00 часот во Дом на Култура Македонска Каменица” – изјавуваат од КУД Вера Јоциќ во поканата упатена до сите заинтересирани кои сакаат да се вклучат иницијативата.

Повторно да ја исполниме душата со нашата фолклорна традицијата и да се подсетиме на добрите поминати моменти во КУД,,Вера Јоциќ”.

Линк до објавата: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=5060585914030805&id=100002383394041

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *